Nieuws
Wie zijn wij?
Ons doel is om mensen met een brede interesse in avontuur samen te brengen, zodat we gezamenlijk onze fysieke conditie verbeteren en sportieve grenzen verleggen. Dit doen we met respect voor de natuur, elkaar en vooral voor onszelf.
In onze club vind je sporters van alle niveaus, elk met hun eigen ambities. Of je nu een ervaren sporter bent of een absolute beginner, iedereen is welkom op onze trainingen op woensdag en zondag!
Eén ding hebben we allemaal gemeen: we houden ervan om actief bezig te zijn in de natuur en een vleugje avontuur mag zeker niet ontbreken. Naast deelname aan survivalwedstrijden, zie je ons ook regelmatig meedoen aan andere sportevenementen.
Wat is survivalrun?
Survivalrun is een hardloopwedstrijd waarbij de deelnemers een aantal obstakels moeten overwinnen om te winnen. In de meeste gevallen zijn deze obstakels variaties of combinaties van basisoefeningen.
Een survivalrun gaat door verschillende omgevingen, zoals bossen, velden, rivieren, beken en vegetatie. De korte afstand (4 tot 7 km), de middellange afstand (8 tot 12 km) en de lange afstand (16 tot 22 km) zijn beschikbaar.
Wedstrijdlopers nemen deel aan drie verschillende circuits: de korte (KSR), middellange (MLR) en lange (LHR) Survivalruns. Ook buiten deze circuits is het mogelijk om competitiewedstrijden te lopen.
Je kunt altijd meedoen met de recreanten, zelfs als je geen wedstrijdloper bent. De moeilijkste obstakels worden weggelaten of gemakkelijker gemaakt voor de recreanten.
Desondanks blijft een survivalrun ook voor deze groep een uitdagende onderneming. Het doel van een beginnende survivalatleet is vaak om de finish te bereiken met het polsbandje dat bij de start wordt verstrekt. Dit polsbandje moet worden ingeleverd als een hindernis niet wordt voltooid.
Atleten kunnen blijven proberen tot ze in hindernis/ proef slagen.
Wanneer het na herhaalde pogingen toch niet zou lukken, moet je je inleveren. En krijg je 2 uur straftijd. Het loont dus de moeite om te blijven proberen.